Cégünk a hazai Miele központ hivatalos viszonteladó partnere

Blog

A Miele története

A Miele története

A prémiumminőségű háztartási és ipari készülékeket gyártó Miele Németország egyik legismertebb és legpatinásabb vállalata, története több mint százhúsz éves múltra tekint vissza. A Carl Miele és Reinhard Zinkann által 1899-ben alapított sikermárka ma már világszerte csaknem száz országban van jelen, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a „Mindig jobbat” szlogen nem pusztán üres frázis, hanem valódi tartalommal bír.

A Miele sikerének egyik kulcsa minden bizonnyal az, hogy a cég a kezdetektől napjainkig a Miele és a Zinkann család tulajdonában van, mai részvényeseik is egytől egyig az alapítók leszármazottjai. Ízig-vérig családi vállalatról van tehát szó, amelynek vezetése mindig is nagy gondot fordított az értékteremtésre és a felelősségvállalásra.

A kezdetek

A két cégalapító első gépe a tejszeparátor volt, ami gyakorlatilag egy tejlefölöző berendezés. Az észak-rajna-vesztfáliai Gütersloh közelében fekvő község, Herzebrock – Carl Miele szülőfaluja – régi fűrész- és malomüzemében indult a gyártás 11 munkatárs közreműködésével. A tejszeparátor után alig két évvel a vajköpülő gép gyártása is megkezdődött, és a két berendezés jelentősen megkönnyítette az üzemekben dolgozók munkáját.

A következő berendezés a mosógép volt, amit 1903-ban kezdenek el gyártani. Az évek-évtizedek során egyre kifinomultabb és hatékonyabb technológiát alkalmaznak, folyamatosan törekednek az innovációra, így ez a termékcsalád is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre keresettebb lesz.

Ha egy üzlet egyszer beindul…

Újító és innovatív márkaként a Miele még az autógyártásba is belekóstol pár év erejéig 1912 és 1914 között, ám gyorsan visszatér arra a területre, ahol igazán otthon van, vagyis a tejfeldolgozásban használt berendezésekhez, mosógépekhez, porszívókhoz. De a vállalat egyéb kitérőt is tesz, amely lényegesen sikeresebbnek bizonyul az automobilgyártásnál: a háborús időkben megnőtt a kereslet a kézikocsik iránt, és a termék gyártása végül az 1950-es évekig kitart.

1924-ben beindul a kerékpárgyártás is bielefeldi üzemben, ami a következő évtizedekben szintén roppant népszerű termék lesz, akárcsak az egyre fejlettebb háztartási eszközök. Az 1950-60-as években motorkerékpárokat is piacra dobnak, de idővel ezek is lekerülnek a palettáról.

A hatvanas években elérhetővé teszik az első mosogatógépeiket, immár nemcsak lakossági, hanem ipari és klinikai felhasználásra, majd a hetvenes években jönnek a beépíthető tűzhelyek és a mikrohullámú sütők is.

A töretlen siker alapját képező folyamatos fejlesztés és fejlődés mindig is szorosan kapcsolódott a Miele nevéhez, és ez napjainkban sincs másként – ezért tartozik a termékpaletta minden egyes darabja a legmodernebb és legmegbízhatóbb eszközök közé.

Mielemed MPM Kft.

Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény, valamint anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.