Cégünk a hazai Miele központ hivatalos viszonteladó partnere

Blog

A Miele gépek egyszerű karbantartása

A Miele gépek egyszerű karbantartása

Akármennyire is professzionális és megbízható egy ipari, labortechnikai vagy háztartási készülék, hosszú távú üzemeltetés esetén előfordulhatnak meghibásodások. Ilyen hibákat okozhat az alkatrészek természetes kopása vagy a készülékre gyakorolt külső hatás is. Szerencsére a legtöbb esetben nem kell aggódnunk, hiszen az alapvető hibaüzeneteket kiváltó okokat saját magunk is megszüntethetjük. Az alábbi cikkben néhány olyan esetet szedtünk csokorba, amelyekkel szembe találhatja magát a Miele ipari készülékek használata során.

Ezekre figyeljen, ha klinikai mosogatógépet használ!

Egy Miele mosogatógép sok évtizedig működőképes marad, ám ez nem jelenti azt, hogy idő közben nem kell kisebb problémákkal szembenéznünk. Alapvető hibaüzenet a Miele G 7882 klinikai mosogatógépen az „Fdo” jelzés és a DOS kontroll lámpa villogása, ha a készülék nem indul el. Ilyenkor nem történt meghibásodás, egyszerűen csak a folyékony tisztítószer tartály ürült ki. Az üzemzavar előhárítása előtt állítsa a programválasztó gombot alapállásra a hibaüzenet törléséhez, majd kapcsolja ki a mosogatógép főkapcsolóját. A folyékony tisztítószer tartályának feltöltése vagy cseréje után kapcsolja vissza a készüléket, és indítsa újra a programot. Amennyiben a sómennyiséget jelölő S jelző villog, szintén nem kell hibára gyanakodnunk. Egyszerűen töltsük fel a regenerálósó-tartályt 1-1,5 kg regeneráló sóval, majd indítsuk el a programot.

Kisebb hibára utal, ha a vízbemenet/vízkimenet jelzőlámpa villog és megjelenik az „F..E” hibajelzés, melynek törlésére állítsa a programválasztót alapállásba, majd kapcsolja ki a készüléket a főkapcsolóval. A hiba elhárításához tisztítsa ki a mosogató összetett szűrőjét, a leeresztő szivattyút és a visszacsapó szelepet. Szüntesse meg a leeresztő tömlőben lévő törést a víz szabad áramlásához vagy szüntesse meg a magas helyzetet. Kapcsolja be a készüléket, szivattyúzza ki a vizet, és indítsa újra a programot.

A Miele ipari mosógépek lehetséges hibái

A hazai, sok esetben elöregedett vízhálózat miatt a PW 5064 típusú Miele ipari mosógépek hosszú távú használata esetén is előfordulhat, hogy a mosószertartályban rendszeresen nagy mennyiségű mosószer marad. Ilyen esetben a víznyomás nem megfelelő, amit kétféleképpen ellenőrizhetünk. Egyfelől ellenőriznünk kell a vízelzárót és a csapból folyó víz nyomását oly módon, hogy egy vödörbe vizet engedünk. Amennyiben a nyomás megfelelő, tisztítsuk ki a bevezető szűrőket a víz akadálytalan áramlásához.

Hasonlóan egyszerű módon orvosolható probléma a centrifuga nem megfelelő működése. Az esetek nagy részében ilyenkor a centrifuga fizikai akadály miatt nem képes szabadon mozogni.

Tisztítsuk meg a mosógép szálszűrőjét, illetve a tisztító szivattyút a mosásból visszamaradt hajszálaktól, a zsebekből esetlegesen kimosódott pénztől, gomboktól vagy egyéb tárgyaktól. Ellenőrizzük a kifolyót, és szüntessük meg a törést a tömlőben, végül futtassuk le az öblítés-centrifugázás programot.

Természetesen nem minden probléma oldható meg szakszerű segítség nélkül. Komplexebb hibák esetben mindenképpen keresse szervizes munkatársainkat!

Mielemed MPM Kft.

Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény, valamint anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.