Cégünk a hazai Miele központ hivatalos viszonteladó partnere

Blog

Professzionális fertőtlenítő gépek idősotthonokba

Professzionális fertőtlenítő gépek idősotthonokba

Az idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben az egyik legfontosabb szempont a megfelelő higiéniai körülmények megteremtése és folyamatos biztosítása. Legyen szó orvosi felszerelésről, ruházatról, ágyneműről vagy az étkezéshez használatos eszközökről, nem pusztán célszerű, hanem egyenesen szükséges megbízható berendezésekkel végezni a mindennapos mosási és takarítási munkálatokat. Az intézmények lakóinak és dolgozóinak egészsége az első helyen áll, a Miele professzionális gépei pedig biztosítják a magasabb higiéniai követelményeknek való megfelelést.

Az automatizált fertőtlenítő gépek előnyeiről

A szociális intézményeket érinthető higiénia problémák egyik legfőbb forrása az ágytál használata, illetve annak megfelelő fertőtlenítése. Sajátosságaiból adódóan ez egy olyan terület, ahol a lakók és a dolgozók is fokozottan ki vannak téve az esetleges fertőzésveszélynek.

Sok helyen még ma is kézzel történik ezeknek az eszközöknek a tisztítása és fertőtlenítése, noha az automatizált gépek használatával kivédhető az olyan veszélyes kórokozók megjelenése, mint például a salmonella vagy a staphylococcus baktérium. A Miele fertőtlenítő gépek mind a beállítható programok, mind a vegyszerhasználat szempontjából tökéletesen fertőtlenítik az eszközöket, ezáltal kiváltják a veszélyforrást jelenthető kézi tisztítás folyamatát.

Milyen egyéb gépekre van szükség a szektorban?

Az ágytálak tisztítása mellett a szennyezett textíliák és a használt edények mosása, fertőtlenítése is kritikus pontját képezi a szociális intézményekre vonatkozó szigorú higiéniai szabályok betartásának. A legszigorúbb higiéniai szabványok betartását garantáló professzionális Miele ipari mosó-, szárító- és mosogatógépek hatékonnyá és gyorssá teszik e munkafolyamatokat.

Kizárólag az ipari berendezések képesek arra, hogy a termikus fertőtlenítés által megakadályozzák a kórokozók terjedését, ezért a szociális intézményekben a háztartási gépek használata egyáltalán nem szerencsés. Ráadásul előbbiek nemcsak a hatékonyság, hanem az élettartam tekintetében is sokkal jobbak: az ipari Miele gépek folyamatos használat, magas igénybevétel mellett is 25-30 évig maradéktalanul ellátják feladatukat, így könnyű belátni, hogy hosszú távon költséghatékonyságban is verhetetlenek.

Hő- és korrózióálló nemesacél mosókamra és burkolat, a maradványok megtapadását megakadályozó hegesztővarratok nélküli mosókamra, a külső felületek minimális résmérete, előre telepített programok – e speciális paraméterek biztosítják, hogy a Miele ipari berendezései ártalmatlanítják és elpusztítják a vírusokat, baktériumokat.

Mielemed MPM Kft.

Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény, valamint anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.